Eğitim odaklı Adda247, yatırımcılardan 35 milyon dolar yatırım aldı

2010 yılında Anil Nagar ve Saurabh Bansal tarafından kurulan girişim, öğrenciler için canlı ve kayıtlı dersleri, ders kitaplarını ve deneme sınavlarını bir arada sunuyor. Ayrıca Adda247’de 300’ün üzerindeki sınav için koçluk sistemi sağlanırken eğitime ulaşmakta zorluk çeken şehirler için 12 yerel dilde eğitim de veriliyor. Platformun aylık 22 milyon aktif kullanıcısının bulunduğu ve 2 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğu iddia ediliyor.

Çevrimiçi eğitime olan talep çalkantılı olarak görülse de girişimin kendinden emin adımlarıyla dikkatleri üzerine çekti. Temmuz 2021’de kar ettiğini açıklayan Adda247, geçtiğimiz sene kasım ayında Seri B yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım alarak yenilikçi çözümler ve içerikler geliştirmeye devam etti.

Girişim, yeni yatırım turunda Google’dan da 5 milyon dolar değerinde yatırım aldı. Adda247’nin kurucu ortağı ve CEO’su Anil Nagar, “Yatırım turumuza Google’ı dahil etmek bir rüya gibi geliyor. Google, geliştirdiğimiz teknolojinin ve çalışmalarımızın doğru yolda olduğunun göstergesi oluyor.” dedi.

Yatırım turunu genel olarak da değerlendiren Nagar, “Her kökenden öğrenciye her türlü öğrenme çözümünü sunarak eşit şartlar oluşturmaya çalışıyoruz. Kısa vadede devlet tarafından yapılan sınavlara yönelik içeriklerimizi artırmayı planlıyoruz. Potansiyeli yüksek olan pazarın lideri olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Yeni yatırımla beraber girişim, geliştirdiği teknolojik platformu daha da iyi hale getirmek koç ve lider sayısını artırmak için kullanacak.

Benzer yazılar

ChromaSet, Kickstarter’da 48 saatte 200 bin dolardan fazla fon topladı

Lansmanın ilk iki saatinde 100 bin dolarlık ön satışla...

Fast entegrasyonunu tamamlayan Papara’ya IBAN özelliği geldi

Yerli finansal teknoloji şirketi Papara, FAST entegrasyonunu tamamladı. Bu...

Martı, New York Borsası’nda halka arz oldu

231 yıllık New York Borsası’nda hisseleri doğrudan işlem gören...

Ruul, yeni Akıllı Vergi Asistanı ürününü tanıttı

Freelance çalışanlar için faturalandırma ve ödeme alma servisi Rimuut,...

Karbon nötr bir yapı için özel yazılımlar geliştiren Supercritical, 13 milyon dolar yatırım aldı

İşletmelerin sıfır karbona ulaşmalarına ve iklim kriziyle mücadele etmelerine...