Ukraya-Rusya arasında barış planı önerilerinde bulunduğu Twitter paylaşımlarında Musk, Rusya’nın geçen hafta yasa dışı bir şekilde ilhak ettiği dört Ukrayna bölgesinde Birleşmiş Milletler kontrolünde tekrar oylama yapılmasını önerdi. Musk, “Halkın iradesi o yöndeyse Rusya çıkar” yazdı.
Tesla CEO’su, Rusya’nın 2014’te yasa dışı şekilde ilhak ettiği Kırım yarımadasının da resmen Rusya’nın bir parçası olduğunun tanınması gerektiği görüşünü sundu. “Kırım resmen Rusya’nın parçası olacak, 1783’ten beri olduğunu” gibi yazan Musk, Kırım’ın Ukrayna toprağı olmasının sebebinin eski SSCB lideri Nikita Kruşçev’in hatası olduğunu savundu.
Musk’ın Twitter üzerinden yaptığı ankette katılımcıların yaklaşık yüzde 61’i Tesla CEO’sunun önerilerine “hayır” dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Musk’a tepki olarak kendi Twitter anketini paylaştı. Zelenski ankette, “Hangi Elon Musk’ı daha çok seviyorsunuz. Ukrayna’yı destekleyeni mi, Rusya’yı destekleyeni mi?” diye sordu.
Ukrayna liderinin anketi yüzde 81 ile “Ukrayna’yı destekleyen Musk” sonucunu verdi.
Savaşın başlangıcından bu yana açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen Ukrayna’nın Berlin büyükelçisi Andriy Melnik iste Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sana çok diplomatik cevabım s.ktir git olacaktır Elon Musk” yazdı.