Çip tedariğinde 12 ayı aşan gecikme süreci yaşanıyor

Çip kıtlığı, hem tedarikçiler hem de müşteriler üzerinde olumsuz bir etki yaratırken, Goldman Sachs’ın konuyla ilgili yapmış olduğu bir araştırma durumu rakamlarla ortaya koydu. Bu kapsamda, çip kıtlığı dünya genelinde 169 farklı endüstriyi etkilerken, otomotiv endüstrisi 73 milyar dolarlık kayıpla en ağır darbeyi aldı.

Çip krizinin etkileri tüm BT sektöründe hissedilirken bu etki, pandemi sırasında uzaktan çalışmaya geçiş nedeniyle artan PC ve dizüstü bilgisayar talebiyle daha da kötüye gitti. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Intel kısa bir süre önce Arizona’da iki yeni tesis inşa etmek için 20 milyar dolarlık bir yatırım yaptığını duyurmuştu ancak çip üreticilerinin üretimi artırarak tedarik zorluklarını hafifletmeye çalışmasına rağmen kıtlığın önümüzdeki yıl boyunca devam etmesi bekleniyor.

Equinix’in 2022 Küresel Teknoloji Trendleri Anketi’ne göre Türkiye’deki BT liderlerinin %52’si, işletmelerinin küresel tedarik zinciri sorunları ve kıtlıklarından muzdarip olduğunu ifade ederken; %55’i ise küresel çip sorununu işletmeleri için bir tehdit olarak nitelendiriyor.

Benzer yazılar

iPhone 16e inceleme

iPhone SE'yi unutun, çünkü iPhone 16e, uygun fiyatlı en yeni...

Samsung Galaxy S25 Ultra incelemesi

Samsung Galaxy  S25 Ultra, Galaxy S serisi estetiğini S...

Lenovo Legion Tab Gen 3 İncelemesi: Mobil Oyunculara Güç ve Performansın Yeni Tanımı

Lenovo, oyun dünyasındaki iddiasını yalnızca dizüstü bilgisayarlarla sınırlı bırakmıyor....

Acer, Copilot+ PC Serisi Swift Go 14 AI dizüstü bilgisayarlarını Türkiye’de satışa sundu

Acer, Copilot+ PC Serisi kapsamında yer alan Swift Go...

Yeni M4 MacBook Air tanıtıldı

Apple, M4 işlemcili MacBook Air’ı tanıttı. MacBook Air M4...