Avrupa ülkelerinde mobil iletişim kapanabilir

Reuters’in kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre; Avrupa ülkeleri, kışın enerji krizinin ortasında mobil iletişimin kapanması tehdidi ile karşı karşıya kalabilecek.

Konu hakkında, “Elektrik tüketim kesintileri veya kısıtlamaları bölge genelindeki mobil ağların bazı kısımlarını etkilerse, Avrupa genelinde mobil telefonlar bu kış devre dışı kalabilir” ifadelerine yer verildi.

GSM operatörleri, yetkililerin kritik hizmetlerin sunulmasını sağlamaya yönelik planı olduğundan emin olmak için hükümetlerle birlikte çalışıyor. Kaynaklara göre bazı şirketler, özellikle de Nokia ve Ericsson, olası elektrik kesintilerinin etkisini azaltmak için operatörlerle çalışıyor.

Ajansın verilerine göre, on yıllar boyunca kesintisiz beslenmeye alışmış Avrupa ülkelerinde büyük bir elektrik kesintisi ile başa çıkmak için yedekleme sistemleri yetersiz.

Fransız Telekom Federasyonu Başkanı Liza Bellulo, “Elektrik beslemesinin istikrarlı olduğu Avrupa’nın büyük bölgelerinde biraz şımartılmış olabiliriz. Enerji depolamaya yönelik yatırımlar diğer bazı ülkelere göre daha az yapılmış olabilir” açıklamasında bulundu. Bellulo, Paris’in ülkenin tüm antenlerine yeni piller sağlayamayacağı bilgisini paylaştı.

Benzer yazılar

10 Bin TL’ye ulaşan indirimle Mac sahibi olabileceğiniz Okula Dönüş Kampanyası başlıyor

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere...

BTK soruşturma başlattı, bakanlık uyardı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, iOS...

Yalnızlık ve stres beyni küçültüyor

Bilimsel araştırmalar çağın hastalığı stres ile sosyal izolasyonun yani...

Yapı Kredi Fast FRWRD hızlandırma programının 2023 yılı demo gününde sunum yapan 15 girişim

2023 yılının ilk hızlandırma programı olan organizasyon, bu dönemde...

Twitter’dan içerik görüntüleme sınırına ilişkin açıklama

Twitter, tartışmalara neden olan içerik görüntüleme limitine ilişkin açıklama...