TourBox Neo İnceleme

Tourbox, profesyonellerin iş akışını hızlandırmak için farklı yazılımlarla birlikte kullanılması amaçlanan bir kontrol cihazı. Tourbox, hemen hemen her tür yazılımla (klavye kısayolları olduğu sürece) çalışacak şekilde özelleştirilebiliyor, bu nedenle cihazı Adobe Photoshop, DaVinci Resolve gibi uygulamalarla kullanabilirsiniz.

Neo, TourBox’ın güncellenmiş bir versiyonu. Tasarım açısından bir önceki modelle temelde aynı tip ve düzene sahipler. Cihaz, bu sefer daha koyu plastikle kaplandı, merkezi ve düz kontrol kadranlarına tıklama işlevleri eklendi. Mat siyah kaplama ve aydınlatma olmayışı, özellikle fotoğrafları ve videoları loş ışıkta düzenlemeyi tercih ediyorsanız, onu masanın üzerinde neredeyse görünmez hale getiriyor. Cihazdaki tek aydınlatma, küçük yeşil güç göstergesi.

Arkada bir USB C bağlantı noktası var. Bu, cihazı PC’nize veya dizüstü bilgisayarınıza bağlamanızı sağlıyor.

Neyse ki düğmeleri ve kadranları dokunarak tanımlanabiliyor. Asimetrik eğriler, çeşitli düğme boyutları ve şekilleriyle burada gerçekten işe yarayan bir düzen var.

Burada üç dönebilir kadranın yanı sıra toplamda 14 düğme var. Burada bir Polaroid makineden çok daha büyük olmayan bir yüzeye yerleştirmek için çok fazla şey var. Bu tuşların adlarının hatırlanması da kolay. Bunlar arasında dikdörtgen olanlar için Yan, Üst, Uzun ve Kısa, yön pedi için Yukarı, Aşağı, Sol, Sağ ve işleri tamamlamak için C1 ve C2 yer alıyor.

Kompozit plastik biraz mat bir görünüme sahip ama oldukça iyi hissettiriyor. TourBox’ın estetiği abartısız olabilir ama burada kalitesiz bir şey yok.

Ürünün kendi yazılımı da oldukça akıcı, onu çalıştırmak için gerekli. Mac ve PC için Tourbox Console uygulamasını indirip yüklemeniz gerekiyor. Andriod, iOS veya Linux için uygulama desteği yok.

Uygulama kolayca kuruluyor. Yazılımın kendisi duyarlı ve kullanımı kolay. Stabilite sorunu yaşatmıyor. Bağlı bir Tourbox’ı çalıştırmak ve tanımak sadece birkaç saniye sürüyor.

Önceki sürümlerde dijital imzalar yoktu, ancak sürüm 2.2.4, macOS’a herhangi bir özel izin vermek zorunda kalmadan yükleniyor. Erişilebilirlik işlevleri aracılığıyla bilgisayarınızı kontrol etmesi için cihaza izin vermeniz gerekiyor.

Burada Bluetooth bağlantısı ne yazık ki yok. Fare, klavye ve Wacom tabletiniz BlueTooth bağlantısına sahipse bunu da kablosuz olarak onlarla kullanamıyorsunuz.

Uygulamalar önemli

TourBox’u iş akışınızda nasıl kullandığınız uygulamalara bağlı. Cihaz, Adobe Lightroom, Photoshop ve Premiere Pro için önceden oluşturulmuş profillerle birlikte geliyor. Diğer uygulamalar için de profiller indirebilir, özelleştirebilir veya sıfırdan oluşturabilirsiniz.

Düğmelerin işlevleri, kullandığınız yazılıma ve cihazı nasıl yapılandırmayı seçtiğinize bağlı olarak değişiyor. TourBox kesinlikle Adobe uygulamaları düşünülerek oluşturulmuş. Photoshop ve Lightroom ile kullanımda klavye kısayollarının ötesine geçebiliyor. Vurgu, gölge, renk kanalı veya benzeri ayarlamalar üzerinde çok fazla zaman harcıyorsanız, TourBox Neo iş akışınız için iyi olabilir.

TourBox ayrıca, Affinity Photo ve Capture One için kullanıcı profillerine de sahip. Ancak, standart uygulamalardan uzaklaştığınızda oluşturduğunuz profiller sınırlı kalabiliyor.

Konsolu başlatılır başlatılmaz arka planda görünen bir HUD ekranı çıkıyor. Bunu yeni bir konuma sürüklemek için farenizi kullanabilirsiniz ve HUD’u tamamen kapatabilirsiniz.

Kısaca TourBox Neo biraz basit bir cihaz gibi görünebilir ama bir fare veya izleme dörtgeni ile elde edebileceğinizden daha fazla uygulama kontrolünü tercih eden içerik üreticiler için kullanışlı bir araç.

Benzer yazılar

Nitecore BB21 inceleme

Fotoğraf makinelerini, kameralarını, lenslerini veya sensörlerini temiz tutmak isteyenler...

Asus ZenBook Duo 2024 inceleme

Dünyanın çift ekranlı ilk OLED dizüstü bilgisayarı Asus ZenBook...

Redmi Note 13 Pro ve Redmi Note 13 Pro+ 5G inceleme

Xiaomi’nin şu anda fiyat/performans anlamında en iyi cihazlarından olan...

Philips 32M1N5800A inceleme

Philips’in 32 inç büyüklüğünde, 4K çözünürlük ve 144Hz yenileme...

Huawei telefonlara Google uygulamaları nasıl yüklenir?

İlk olarak yapmanız gereken şey Huawei'nin kendi uygulama marketi...